تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

رشد نگران کننده سکته مغزی | چه عواملی در بروز این بیماری موثر است؟

  • کد خبر: ۲۹۶۳۶۰
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
رشد نگران کننده سکته مغزی | چه عواملی در بروز این بیماری موثر است؟
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر اجرایی شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران گفت: هر ۵ الی ۱۰ سال تصورات بنیادین ما درباره سکته مغزی تغییر می‌کند و شیوع آن با سرعت بالایی روبه جلو است.

به گزارش شهرآرانیوز، پوریا مشیدی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر اجرایی شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران اظهار کرد: اهمیت کنگره سکته مغزی از اهمیت خود سکته مغزی بیرون می‌آید؛ این بیماری بسیار شایع است و تا ۱۰ درصد افراد مسن را مبتلا می‌کند.

وی افزود: به دلیل افزایش سن و هم به دلیل رعایت نکردن اصول اولیه و پیشگیری شیوع این بیماری در کشور در حال افزایش است.

این فوق تخصص سکته مغزی اضافه کرد: سکته مغزی بسیار ناتوان کننده است یعنی جز دو علت اولیه ناتوانی بیماران محسوب می‌شود این بیماری هم بسیار قابل پیشگیری است و هم زمان‌های خوبی برای درمان حاد و بازگرداندن علایم ناتوانی در ساعات اولیه وجود دارد.

مشیدی با اشاره به اهمیت سکته مغزی تصریح کرد: هر ۵ الی ۱۰ سال تصورات بنیادین ما درباره سکته مغزی تغییر می‌کند و شیوع آن با سرعت بالایی روبه جلو است.

این فوق تخصص جراحی‌های درون-عروقی مغزی ادامه داد: جمع شدن متخصصین و علاقه‌مندان به این رشته در کنگره‌های سالانه، شاید قوی‌ترین ابزار برای پخش کردن و تبادل دانش باشد.

وی در ادامه گفت: درمان و توجه به سکته مغزی رده‌های مختلفی از سیستم بهداشتی را درگیر می‌کند. در این صورت علائم سکته مغزی برای همراهان بیمار و بیمار و حتی پرستار، همکاران نورولوژیست و طب اورژانس همچنین همکاران بیهوشی مشخص می‌شود تا درمان نیز آغاز شود.

مشیدی همچنین افزود: اینکه افراد متفاوتی درگیر سکته مغزی می‌شوند یک فضایی لازم است که همکاران درباره این بیماری با یکدیگر گفتگو کنند و اطلاعات تبادل شود.

وی عنوان کرد: در سکته مغزی همکاران و متخصصین متنوعی در مراقبت از بیمار درگیر می‌شوند لذا کنگره سکته مغزی هرساله در ایران اصلی‌ترین مکان تجمع همکاران مغز و اعصاب، طب اورژانس، متخصصان توان‌بخشی، پزشکان عمومی و ... است تا افراد متخصص این موضوع، درباره این مسائل با یکدیگر گفتگو کنند.

دبیر اجرایی شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران با اشاره به اهمیت دیگر این کنگره اظهار کرد: سکته مغزی سطح بالایی از مراقبت حاد را لازم دارد و مراقبت قابل قبول سکته مغزی نیاز دارد تمام امکانات یک سیستم درمانی در بالاترین کیفیت بسیج شود، لذا مراقبت خوب بیمار سکته مغزی از طرفی یک نشانگر عملکرد خوب سیستم بهداشت-درمان کشور هست.

این فوق تخصص سکته مغزی ادامه داد: عوامل خطر سکته مغزی عموما عواملی هستند که برای بیماری قلبی شناسایی می‌شوند؛ فشار خون بالا، دیابت کنترل نشده، چربی خون بالا، افزایش وزن، کم تحرکی و ... عوامل خطر سکته مغزی هستند.

وی تصریح کرد: تشخیص و دانستن علائم سکته مغزی برای همه افراد، اهمیت بالایی دارد، زیرا سکته مغزی علارغم شایع بودن و ناتوان کننده بودن، درمان‌های قدرت‌مندی دارد، در صورتی که آن درمان‌ها در چند ساعت اول، اجرا شود.

مشیدی ادامه داد: اولین حلقه در زنجیره ارائه دادن درمان حاد سکته مغزی، تشخیص سریع و اولین حلقه در زنجیره تشخیص سریع سکته مغزی نیز شناسایی علائم توسط خود فرد یا اطرافیان است.

وی گفت: از جمله علائم سکته مغزی که به سادگی قابل شناسایی است، ضعف، فلج شدن یک طرفه دست و پا، کج شدن صورت، ناتوایی گفتار، اختلال تعادل و دوبینی است.

وی با اشاره به هوش مصنوعی در تشخیص سکته مغزی اظهار کرد: توانبخشی یک تخصص جدا است، اما در چند موضوع هوش مصنوعی کمک کننده است؛ در پیشگیری از سکته مغزی، تشخیص این امر و توان بخشی هوش مصنوعی موثر است.

منبع: دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->